Locatie

Een uniek gebied aan de Waal bij Nijmegen. Op een veilige manier kun je hier je (eerste) triathlon finish halen. Doe ook mee, verleg je grenzen en verbaas jezelf!

In 2022 zal op deze locatie dé plek zijn voor allemaal Sprint afstanden voor alle niveau’s. Voor Rookies, estafette teams, beginners en ervaren atleten, voor de  Teamcompetities en voor het NK Sprint!

Zwemmen

Het zwemparcours van TRI NIJMEGEN vindt plaats in de prachtige Spiegelwaal. In het gedeelte tussen twee grote bruggen zwem je een ronde van 750 meter.

Met een aantal grote boeien wordt het rechthoekige parcours aangegeven. Na één ronde van 750 meter gezwommen te hebben, mag je het water weer verlaten en beginnen aan het fietsonderdeel.

Voor de Junior Challenge is het 250m zwemmen.

Fietsen

Het TrueKinetix fietsparcours leidt je over de dijken die langs de Spiegelwaal rijden. Mocht je nog energie hebben: langs deze dijken is genoeg mooie natuur te vinden. Een prachtig groen rondje dus. Daarnaast is het fietsrondje slechts 3,3 kilometer lang. Je fietst daarom 6 rondes en komt dus steeds door langs het publieksgebied, waar je supporters jou weer aanmoedigen!

Voor de Junior Challenge is het 3 rondes van 3,3km fietsen.

Lopen

De afsluitende loopronde is werkelijk prachtig. Deze loopt geheel over het ‘eiland’ in de Spiegelwaal. Beide kanten van het parcours zijn dus omringd met prachtige natuur en water. Na het keerpunt loop je dezelfde route terug richting het evenemententerrein. Via de brug kom je weer op het vasteland en is het tijd om te finishen!

Voor de Junior Challenge is het 1 ronde van 2,5km lopen.

Parcourskaart TRI NIJMEGEN

Parcours
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search