Locatie

Een uniek gebied aan de Waal bij Nijmegen. Op een veilige manier kun je hier je (eerste) triathlon finish halen. Doe ook mee, verleg je grenzen en verbaas jezelf!

In 2022 zal op deze locatie dé plek zijn voor allemaal Sprint afstanden voor alle niveau’s. Voor Rookies, estafette teams, beginners en ervaren atleten, voor de  Teamcompetities en voor het NK Sprint!

*Vanwege de omzetting naar een Duathlon, vindt er dit jaar geen NK Sprint plaats in Nijmegen. Voor meer info: zie  https://trihard.nl/blog/2022/09/14/zwemonderdeel-tri-nijmegen-geschrapt-triathlon-wordt-duathlon-lage-waterstand-spiegelwaal-zorgt-voor-onveilige-situaties/

Fietsen

Het TrueKinetix fietsparcours leidt je over de dijken die langs de Spiegelwaal rijden. Mocht je nog energie hebben: langs deze dijken is genoeg mooie natuur te vinden. Een prachtig groen rondje dus. Daarnaast is het fietsrondje slechts 3,3 kilometer lang. Je fietst daarom 6 rondes en komt dus steeds door langs het publieksgebied, waar je supporters jou weer aanmoedigen!

Vanwege de omzetting naar een Duathlon, zijn dit de afstanden voor het fietsparcours:

  • Sprint Afstand (zowel open series als teamcompetities): 20 km fietsen (6 rondes)
  • Junior Challenge: 10 km fietsen (3 rondes)
  • Dubbele SuperSprint: 2x 10 km fietsen (2x 3 rondes)

Lopen

De beginnende en afsluitende loopronde is werkelijk prachtig. Deze loopt geheel over het ‘eiland’ in de Spiegelwaal. Beide kanten van het parcours zijn dus omringd met prachtige natuur en water. Na het keerpunt loop je dezelfde route terug richting het evenemententerrein. Via de brug kom je weer op het vasteland en is het tijd om te finishen!

Vanwege de omzetting naar een Duathlon, zijn dit de afstanden voor de twee looponderdelen: 

  • Sprint Afstand (zowel open series als teamcompetities): 1e looponderdeel – 5km (2 rondes, 2e looponderdeel – 2,5 km (1 ronde)
  • Junior Challenge: 1e & 2e looponderdeel – 1,5 km (1 ronde)
  • Dubbele SuperSprint: Alle drie de looponderdelen – 2,5 km

Sprint Afstand
Open Series & Teamcompetities

Junior Challenge

Dubbele SuperSprint –
1eDivisie

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search