TRI NIJMEGEN: dit heb je als beginnende atleet nodig!

 In Nieuws

Stel: je hebt je ingeschreven voor je eerste triathlon, in dit geval TRI NIJMEGEN. Hartstikke leuk natuurlijk, maar vooral ook heel erg spannend. Zwemmen, fietsen en hardlopen gedurende één wedstrijd: zoiets heb je nog nooit eerder gedaan en dus komt er best een hoop op je af. Niet alleen qua trainingen, maar ook op het gebied van materiaal. Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig op wedstrijddag?

Gelukkig voegen we in onze deelnemersgids – die je  uiterlijk één week voor de wedstrijd per mail ontvangt – een overzichtelijke checklist toe, met daarin alle spullen die je echt niet mag vergeten. Toch helpen we je graag nu al met dit artikel op weg.

Leg spullen op tijd klaar
De eerste tip die we je alvast mee willen geven, is dat het verstandig is om al je spullen ruim op tijd – ver voor de wedstrijd – klaar te leggen. Zorg dat je een dag van tevoren je zwem-, fiets- en loopspullen hebt gecheckt en allemaal bij elkaar hebt liggen. Mocht je dan toch iets vergeten zijn, heb je tenminste nog tijd om dat later nog te pakken.

Zwemspullen
Loop in je hoofd vooral ook even de wedstrijd af en bedenk aan de hand daarvan wat je allemaal kunt gebruiken. Tijdens het zwemmen is je wetsuit natuurlijk geen overbodige luxe, al kun je die ook op wedstrijddag nog huren en hoef je die dus niet noodzakelijkerwijs mee te nemen. Een badmuts krijg je van ons, maar een zwembrilletje meenemen is daarentegen zeker aan te raden. Heb je een sporthorloge? Doe die dan vooral om voordat je het water induikt!

Fietsspullen
Dan het fietsen. Het is een inkoppertje, maar het belangrijkste om mee te nemen is natuurlijk….je fiets. Check vooraf nog even of de ketting soepel draait, je banden zijn opgepompt en je remmen soepel werken. Vergeet vooral ook niet je helm, fietsschoenen en eventueel een bril. Ben je van plan je startnummer op een nummerband te dragen? Leg deze bij je fietsspullen, want het nummer zal je dan tijdens je eerste wissel omdoen. Is het een warme dag? Dan kun je ook nog wat zonnebrand bij je fietsspullen leggen, zodat je je na het zwemmen nog even snel kunt insmeren.

Loopspullen
Na je tweede wissel begin je aan het lopen. Dan heb je dus loopschoenen nodig, eventueel een pet en/of een bril (die je natuurlijk ook na het fietsen gewoon kunt ophouden) en eventueel een zweetbandje en opnieuw zonnebrand. Raadzaam is het ook om in de tweede wisselzone wat eten/drinken te hebben klaarliggen, zodat je jezelf nog even kunt voorzien van wat energie voordat je aan het afsluitende looponderdeel begint.

Geniet van TRI NIJMEGEN!
Tot slot kunnen we je gerust stellen: het lijkt allemaal heel veel en daardoor ook wat overweldigend. In de praktijk blijkt echter vaak dat de meeste dingen voor zich spreken en daardoor ook wel als ‘vanzelf’ gaan. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is te genieten van de geweldige wedstrijd TRI NIJMEGEN!

Recent Posts
Showing 3 comments
 • GIJS

  Zijn er start tijden bekend voor 5 oktober?
  Hoe laat het evenement begint?

  • richard

   Op onze programmapagina vind je alle tijdsdetails!

 • Michiel

  Ik zag dat er vandaag de water-temp gemeten zou worden, waar kan ik die vinden?

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search