TRI HARD & TRAINING TWEAKS: NOG MEER AANDACHT VOOR WISSELCLINICS EN TRIATHLONTRAININGEN

 In Nieuws

Zwemmen, fietsen en lopen: het klinkt niet zo ingewikkeld en onder de streep is dat het natuurlijk ook niet. Maar als je deze sporten met elkaar combineert – zoals dat bij een triathlon gebruikelijk is – wordt het al een stukje ingewikkelder en zeker als je dan ook nog in ogenschouw neemt dat je te maken hebt met het wisselen van en naar de verschillende onderdelen. Reden genoeg voor TRI HARD Series om ook dit jaar weer een aantal wisselclinics en triathlontrainingen aan te bieden, zodat jij – beginnende maar ook de meer ervaren atleet – je optimaal kunt voorbereiden op de aankomende wedstrijden.

Deze trainingen zullen worden gegeven in samenwerking met de trainers van Training Tweaks, Wouter Dijkshoorn en Young Fokker, en zijn specifiek bedoeld voor atleten van alle niveaus. Wouter en Young zijn allebei Niveau 3 hardloop- en triathloncoach en met Training Tweaks al jaren partner van TRI HARD Series. Deelnemers maken uiteraard zelf de keuze of zij deelnemen aan de wisselclinic, triathlontraining of wellicht allebei, maar zijn hoe dan ook gegarandeerd van de deskundige kennis van deze trainers.

Wisselclinic:

Een triathlon behelst veel meer dan ‘alleen’ het zwemmen, fietsen en lopen. Want hoe doe je dat eigenlijk met je wetsuit als je uit het water komt en hoe maak je zo soepel mogelijk de overgang naar je fiets? Waar leg je je helm en waar zet je je fietsschoenen? Waar moet je allemaal op letten? En na het fietsen meteen de hardloopschoenen aan, of is het verstandig om eerst nog even andere sokken aan te trekken of een gelletje naar binnen te werken? Tijdens de wisselclinic – waarvan we er dit jaar vier verzorgen – komen al dit soort vragen aan bod en maken we je wegwijs in deze soms best lastige materie.

Triathlontraining:

De triathlontraining – waarvan we er ook vier geven – staat meer in het teken van de sportieve component. Waar moet je op letten tijdens het zwemmen, fietsen en lopen? Wat zijn de beste technieken en hoe kun je energie besparen? Tijdens de trainingen is er aandacht voor zwemmen in open water, maar wordt er ook gefietst en gelopen, zodat je meteen kunt aanvoelen wat een triathlon nu eigenlijk inhoudt. Na afloop is er uiteraard tijd en ruimte genoeg om je persoonlijke vragen aan de trainers te stellen.

Meer informatie – zoals data en prijzen, maar ook over onze trainers – kun je vinden op onze speciale clinics en trainingen pagina!

Recent Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search