TRI HARD: Alle evenementen tot 1 augustus geannuleerd

 In Nieuws

Met pijn in ons (sport)hart hebben we in deze toch al roerige tijden een moeilijk besluit moeten nemen: naast de eerder geannuleerde TRI HLMRMEER zijn wij genoodzaakt ook TRI NIJMEGEN, TRI GP ZANDVOORT, TRI AMSTERDAM en TRI ROTTERDAM te schrappen van de wedstrijdkalender. Dit is het logische – en noodzakelijke – gevolg van de door de overheid opgelegde maatregelen met betrekking tot het coronavirus, maar dat neemt niet weg dat dit ons enorm veel doet. Daarom zijn we blij dat we jullie een aantal alternatieven kunnen bieden.

Hartverwarmend, maar soms ook hartverscheurend waren de reacties die we de afgelopen weken van jullie mochten ontvangen. Begripvol, een hart onder de riem, maar soms ook boosheid en teleurstelling. Al die emoties begrijpen we heel goed in deze roerige tijden. Bij TRI HARD Series zijn we niet alleen organisator, maar bovenal zelf ook triatleet. Stuk voor stuk begrijpen we dan ook als geen ander hoe heftig deze situatie is. Een jaar lang heb je getraind voor komend wedstrijdseizoen en dan valt ineens de ene na de andere wedstrijd weg. En ja, er zijn op dit moment veel belangrijkere zaken dan sport, maar het wegvallen van races is zeker ook ingrijpend voor veel van ons. 

Uiteraard hadden wij nooit kunnen voorspellen dat we te maken zouden krijgen met dit soort onvoorziene omstandigheden en dat we in 2020 al vijf van onze wedstrijden zouden moeten annuleren. Al sinds oktober vorig jaar hebben we flinke kosten gemaakt om deze races überhaupt te kunnen organiseren, terwijl de inkomsten al vanaf maart volledig stil liggen. De gevolgen daarvan zijn nu nog niet voldoende te overzien, maar dat ze heftig zijn, is een ding dat zeker is. 

Dat neemt niet weg dat we achter de schermen keihard bezig zijn geweest met het bedenken van alternatieven, waarmee we jullie niet in de kou laten staan. Die alternatieven zijn bedoeld als handreiking en als dank voor jullie toewijding door de jaren heen, maar moeten uiteraard ook passen binnen onze ambitie om TRI HARD Series overeind te houden. We kunnen namelijk niet wachten om ‘straks’ weer gewoon onze wedstrijden te kunnen organiseren en jullie langs het parcours aan te moedigen terwijl jullie bezig zijn met onze gezamenlijke en favoriete hobby: triathlon!  

De compensatie-opties

Iedereen die zich had ingeschreven voor tenminste één van de wedstrijden in mei, juni en juli ontvangt een e-mail met bovenstaand bericht én een link naar het keuzeformulier voor de compensatie. Er kan gekozen worden uit de volgende opties:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Waarom zou ik afzien van mijn compensatie?

Hoewel we het liefst alle atleten volledig zouden compenseren en alle inschrijfkosten zouden willen terugstorten, is de realiteit dat we alle zeilen moeten bijzetten om het jaar door te komen en volgend jaar opnieuw wedstrijden te kunnen organiseren.

Hoe zit dat?
Wij werken met een klein team het hele jaar door aan de organisatie van de TRI HARD wedstrijden. Dat betekent dat we maandelijks enkele vaste kostenposten hebben die, ongeacht de hoeveelheid wedstrijden die we organiseren, betaald moeten worden. Zo hebben wij bijvoorbeeld de maandelijkse personeelskosten en de huur van ons magazijn en kantoor. Normaal gesproken worden deze kosten gedekt door de inkomsten die we vergaren uit inschrijvingen van deelnemers en uit de partnerschappen die wij aangaan met bedrijven die hun merk aan ons willen verbinden. Deze inkomsten liggen nu al sinds begin maart volledig stil, terwijl de vaste kosten het hele jaar door zullen lopen.

Iedere deelnemer die ervoor kiest zijn inschrijfkosten niet te laten compenseren, helpt ons dus de kosten te beperken en maakt het mede mogelijk dat wij in de toekomst weer mooie evenementen kunnen neerzetten. Als dank bieden wij iedereen die hiervoor kiest een exclusieve triathlonhoodie t.w.v. €44,95 aan.

Wat gebeurt er met de TRI HARD Clinics en Trainingen in 2020?

Net als alle wedstrijden, worden alle clinics en trainingen van TRI HARD tot 1 augustus geannuleerd. Iedereen die zich reeds voor één of meer van deze clinics of trainingen had aangemeld, ontvangt hier persoonlijk bericht over.

De trainingen in voorbereiding op TRI OUDERKERK (10 augustus) en TRI BOSBAAN (6 september) gaan vooralsnog door. Daarnaast onderzoeken onze trainers de mogelijkheid om een extra training aan te bieden, als het aantal aanmeldingen hierom vraagt.

Worden chiphuur, daglicentie en andere extra producten vergoed?

Ja, zeker! Als je kiest voor compensatie-optie 1, 2 of 3 krijg je deze producten vergoed.

 

Bij keuze voor compensatie-optie 1 en 2 worden alle producten automatisch doorgeschoven. Bij optie 3 kun je bij registratie aangeven hier al voor betaald te hebben. Hoe dit er precies uit gaat zien, maken we later bekend.

Een overzicht van alle keuzemogelijkheden:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Wat gebeurt er met het geld dat jullie reeds hebben ontvangen?

Het geld dat wij uit inschrijvingen hebben ontvangen, hebben wij gebruikt voor het bekostigen van ons personeel, de huur van ons kantoor en magazijn, de aanvraag van vergunningen, de aanschaf van artikelen met een lange levertijd en de promotie van onze wedstrijden.

Natuurlijk zijn er ook kosten die door de annulering van onze wedstrijden wegvallen. Hier staat echter het wegvallen van de nodige sponsor- en inschrijfopbrengsten tegenover. De inkomsten blijven sinds maart immers volledig uit, terwijl de bovengenoemde vaste kosten doorlopen.

Welke TRI HARD wedstrijden zijn (tot nu toe) geannuleerd?

De volgende wedstrijden zullen in 2020 niet plaatsvinden:

17 mei – TRI HLMRMEER

6 juni – TRI NIJMEGEN

14 juni – TRI GP ZANDVOORT

21 juni – TRI AMSTERDAM

11 en 12 juli – TRI ROTTERDAM

 

De TRI HARD kalender bestaat nog uit de volgende wedstrijden:

22 en 23 augustus – TRI OUDERKERK (OD en Sprint)

26 en 27 september – TRI BOSBAAN (Sprint)

Welke compensatie kan ik verwachten?

We bieden alle ingeschreven atleten één van de volgende mogelijkheden:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Mag ik mijn startbewijs omruilen voor een startbewijs bij een andere TRI HARD wedstrijd?

Ja, je kunt jouw inschrijving kosteloos doorschuiven naar één van onderstaande wedstrijden.

1. OD of Sprint TRI OUDERKERK: zaterdag 22 en zondag 23 augustus
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Sprint TRI BOSBAAN: zaterdag 26 en zondag 27 september
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

 

Naast deze mogelijkheid, heb je ook nog onderstaande opties:

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

 

Mag ik mijn startbewijs doorschuiven naar volgend jaar?

Het automatisch doorschuiven van je inschrijving naar de 2021 editie van TRI NIJMEGEN is helaas niet mogelijk.

Wél bieden we onder andere de optie om een voucher t.w.v. 50% van je netto betaalde inschrijfgeld te ontvangen voor een wedstrijd in 2021. Met het netto inschrijfgeld bedoelen we de inschrijfkosten exclusief chiphuur en eventuele daglicentie of andere extra producten. De helft van dat bedrag is de korting die je voor 2021 krijgt.

Dat betekent echter niet dat je de overige kosten niet vergoed krijgt. Over de extra producten ontving je eerder al een mail. Ook de chiphuur en daglicentie hoef je niet opnieuw te betalen.

Een overzicht van alle keuzemogelijkheden na de annulering van TRI NIJMEGEN:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Krijg ik (een deel van) mijn inschrijfgeld terug?

Een directe restitutie van je inschrijfgeld is helaas niet mogelijk. Ook wij zien in verschillende media discussies over consumentenrecht omtrent restitutie van tickets. Het is echter van belang om hierin onderscheid te maken tussen deelnemers en toeschouwers van sportwedstrijden. In de verklaring van NOC*NSF over dit onderwerp wordt kort beschreven dat er andere rechten gelden voor deelnemers.

Hoewel wij het liefst alle atleten (gedeeltelijk) zouden terugbetalen, zijn wij niet financieel draagkrachtig genoeg om deze optie te kunnen bieden.

De volgende vormen van compensatie zijn wél mogelijk:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Tot wanneer kan ik mijn keuze doorgeven?

Wij begrijpen uiteraard dat het voor velen niet direct mogelijk is om een keuze te maken. Neem daarom je tijd!

Het is tot en met 30 april (23:59 uur) mogelijk om je keuze door te geven via het formulier in de mail.

Recent Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search